Економскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ организираше настан насловен како „Биди Економист“. На настанот присуствуваа голем број средношколци и студенти кои имаа можност да следат предавања на исклучително актуелни теми кои побудија голем интерес кај нив.

Целта на настанот е да го промовираме Економскиот факултет и да им покажеме на младите што значи да се биде економист и колкаво е значењето на економистите, изјави деканката на Економскиот Факултет, Оливера Ѓорѓиева.

Настанот се одржуваше во живо во просториите на Економскиот факултет, а исто така можеа да го следат и студенти и заинтересирани онлајн. На настанот панел дискусии имаа претставници од големи компании кои дискутираа на теми за претрпиемништво и бизнис, како и на тоа што значи фриленс, како да се престават студентите пред своите идни работодавачи , но и за теми како криптовалути и економските импликации од војната меѓу Украина и Русија.

На настанот присуствуваше и градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, кој е во првата генерација студенти на Економскиот факултет. На почетокот на настанот тој ги сподели своите искуства како студент и им порача на идните и актуелните студенти дека Универзитетот во Штип е вистинскиот избор за нив.Технички секретар

Габриела Андова
Тел: +389 32 550 330
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Игор Ефтимов
Тел: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Студентски прашања

Штип
Антонио Талевски
Телефон: +389  32 550 066    
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389  32 550 250
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Ивана Шоповска
Телефон: +389  32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Елена Ваканска
Телефон: +389  32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.