Професор од Економски факултет најдобар млад макроекономист за 2017 година според Народна банка на Република Македонија

Доц. д-р Дарко Лазаров од Економски факултет при УГД ја доби престижната награда за најдобар млад макроекономист за 2017 година што Народна банка на Република Македонија (НБРМ) ја доделува за најдобар истражувачки труд од областа на макроекономија, банкарство и банкарски системи. 

Предавање и работилница заедно со професори од Европа на Економскиот факултет

Професори од Луксембург и од Полска денеска имаа предавање и работилница со студентите на Економскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“. Денес студентите имаа можност да слушат предавање од експертот-истражувач од Луксембург Филип Фидановски, кој ја презентираше теоријата на игра. Нашите Повеќе …

(Видео) Професорка од Ниш одржа предавање на Економскиот факултет во Штип

Проф. д-р Сузана Стефановиќ во изминатиов период е визитинг професор на Економскиот факултет при УГД и предава на дел од студентите на УГД. Станува збор за експерт од областа на стратегискиот менаџмент. – Се надевам дека ќе воспоставиме соработка меѓу Повеќе …