Можност за пракса во Стопанска банка АД Скопје

Стопанска банка АД Скопје има потреба од редовни студенти на додипломски и постдипломски студии од економските насоки за изведување на практична настава во СБ. „Ако сте заинтересирани да стекнете студентска пракса во нашата компанија, Ве молиме испратете кратка биографија и Повеќе …

Економскиот факултет соработува со финансискиот сектор

Вклучувањето на експерти од струката, како и соработката со институции од областа на економијата, финансиите и менаџментот е значаен дел од наставно-научниот процес на Економски факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип. Оваа определба се потврди и во периодот зад Повеќе …

Предавање и работилница заедно со професори од Европа на Економскиот факултет

Професори од Луксембург и од Полска денеска имаа предавање и работилница со студентите на Економскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“. Денес студентите имаа можност да слушат предавање од експертот-истражувач од Луксембург Филип Фидановски, кој ја презентираше теоријата на игра. Нашите Повеќе …

(Видео) Професорка од Ниш одржа предавање на Економскиот факултет во Штип

Проф. д-р Сузана Стефановиќ во изминатиов период е визитинг професор на Економскиот факултет при УГД и предава на дел од студентите на УГД. Станува збор за експерт од областа на стратегискиот менаџмент. – Се надевам дека ќе воспоставиме соработка меѓу Повеќе …