Вицегувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија одржа предавање пред студентите на Економски факултет на кампусот во Штип.

Вицегувернерката м-р Ана Митревска предаваше за улогата на НБРМ во спроведувањето на монетарната политика во насока на остварување на основните макроекономски цели. Ова беше исклучително корисна можност за студентите кои имаа можност да се запознаат со работењето на НБРМ и нејзините политики.

Воедно, вицегувернерката им ја презентираше можноста на студентите да аплицираат за реализирање на практична настава во НБРМ и отворено ги охрабри сите дипломирани студенти од нашиот факултет да аплицираат на отворените конкурси за вработување на НБРМ.

Во дискусиите со вицегувернерката беше отворена можност за продлабочување на соработката помеѓу Економски факултет – Штип и НБРМ во рамките на меморандумот за соработка што Универзитетот „Гоце Делчев“ го има потпишано со НБРМ.

Технички секретар

Габриела Андова
Тел: +389 32 550 330
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Александар Толев
Телефон: +389  32 550 251
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Антонио Талевски
Телефон: +389  32 550 066    
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389  32 550 250
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Телефон: +389  32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов

Тел: +389 32 550 337

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.