Доц. д-р Тамара Јованов-Апасиева неодамна одржа предавање во рамките на работилницата „Entrepreneurship and knowledge-based economy“ што се одржа на Економскиот институт во Загреб, Р. Хрватска. Предавањето беше насловено „Entrepreneurial Intentions in Selected Southeast European Countries“ и побуди голем интерес кај присутните професори и студенти.

Соработката со Економскиот институт – Загреб е резултат на научноистражувачка работа и на заеднички проект креиран од страна на доц. д-р Тамара Јованов-Апасиева и доц. д-р Љупчо Давчев од Економски факултет при УГД и истражувачите Едо Рајх и Јелена Будак од Економски институт – Загреб.

Проектот разработува актуелна и општествено значајна проблематика за претприемачките намери на младите лица, а е насловен како „Испитување на претприемачкиот потенцијал со фокус на претприемaчките намери на младите лица во земји во развој“.

Работна верзија на научниот труд може да се преземе на: https://hrcak.srce.hr/168656

Технички секретар

Габриела Андова
Тел: +389 32 550 330
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Александар Толев
Телефон: +389  32 550 251
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Антонио Талевски
Телефон: +389  32 550 066    
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389  32 550 250
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Телефон: +389  32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов

Тел: +389 32 550 337

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.